Knedlíky Láznička s.r.o
Knedlík patří k oblíbeným přílohám českých strávníků, plněné knedlíky představují kvalitní hotové jídlo s velmi krátkou dobou přípravy. Tajemství našich výrobků spočívá v kvalitních surovinách, které mícháme v poměru, který dodržovaly naše babičky při přípravě nedělního oběda.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Čerstvě umletou mouku dovážíme přímo ze mlýna, který se specializuje na tu nejnáročnější klientelu. Bramborové knedlíky vyrábíme skutečně z brambor. Pro plněné knedlíky používáme vysoce kvalitní uzenou vepřovou kýtu. Pečeme si vlastní pečivo, které je speciálně vyladěné pro knedlíky. To nám umožňuje vyrábět vynikající karlovarské a špekové knedlíky, které potěší oko i ústa. Ovocné knedlíky plníme kusovým ovocem.
Kouzlo domácí chuti knedlíků Láznička je zaručeno kombinací několika faktorů. Kromě kvalitních surovin je důležité ruční zpracování knedlíků. Aby byl výsledný produkt nadýchaný a kyprý, je nutné zvládnout sice jednoduchý, ale důležitý grif práce s těstem. A ten zatím nezvládne žádný stroj. Knedlíky kynou po přesně stanovenou dobu při dané teplotě a vlhkosti. Roky jsme testovali a zdokonalovali zdánlivě jednoduché postupy výroby.
Do našich knedlíků nepoužíváme žádné konzervanty ani potravinářská barviva.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vyvracíme tak mýtus, že doma vyrobený knedlík je lepší než ten koupený.
Ověřte si, že u nás je tomu naopak.
Novinky
-
Sezónní nabídka jahodových knedlíků
17.6.2016Jako každý rok, i letos nabízíme v sezóně čerstvých českých jahod jahodové knedlíky, které jsou velmi chutné a v minulých letech si získaly značnou oblibu. Nabídka je časově omezená na dobu sklizně jahod, tj. typicky se jedná o 4 až 6 týdnů počínaje od prvního týdne v červnu do poloviny července.
Jahody nakupujeme přímo z plantáže od pěstitele - společnosti Kunratické jahody. Tím je zaručeno, že jahody jsou české, vyzrálé a čerstvé. -
Reportáž o knedlících v pořadu Gejzír na ČT
9.6.2016Kolik sníme my, Češi a Moravani, denně knedlíků? Podle statistik za 24 hodin spořádáme neuvěřitelných 1 300 000 plátků, což je zhruba 60 000 šišek. V tomhle směru jsme světovými rekordmany. Kdy se ale tenhle zázrak poprvé objevil na našich stolech a kdo ho vynalezl?
Ve čtvrtek 9.6.2016 byla v pořadu gejzír velmi zajímavá reportáž o knedlících dříve i dnes, na jejímž natáčení jsme se zúčastnili.
Reportáž spustíte proklikem na logo Čt -
Přijďte ochutnat do Nučic
18.5.2016Přijďte ochutnat naše knedlíky na Jarmareční sobotu v Nučicích dne 21.5.2016.
V sobotu dne 21.5.2016 nabídneme možnost ochutnání knedlíků od Lázničky na tradiční akci – Jarmareční sobotě v Nučicích. Jedná se už od šestý ročník, informace o předchozích ročnících najdete na http://www.nucice.eu/jarmarecni-soboty/ds-6943/p1=6956
Do nabídky jsme tentokrát zařadili:
- Bramborový knedlík Láznička s uzenou vepřovou kýtou a se zelím
- Špekový knedlík Láznička se zelím -
Přijďte ochutnat do Hostivic
9.5.2016Přijďte ochutnat naše knedlíky na farmářské trhy v Hostivicích dne 14.5.2016
V sobotu dne 14.5.2016 od 8 do 15 hodin nabídneme možnost ochutnání knedlíků od Lázničky na farmářských trzích Hostivice, ve venkovním areálu sokolovny.
Do nabídky jsme tentokrát zařadili:
- Bramborový knedlík Láznička s uzenou vepřovou kýtou a se zelím
- Špekový knedlík Láznička se zelím -
Rozšířili jsme sortiment knedlíků na Rohlík.cz
17.3.2016Rozšířili jsme sortiment knedlíků na e-shopu Rohlík.cz
Zákazníci v Praze mohou najít na
https://www.rohlik.cz/c133879-knedliky již 8 druhů našich knedlíků:
Houskový knedlík Láznička
Houskový knedlík bylinkový Láznička
Bramborový knedlík Láznička
Bramborový knedlík Láznička plněný uzenou vepřovou kýtou
Karlovarský knedlík Láznička
Špekový knedlík Láznička
Borůvkový knedlík Láznička
Meruňkový knedlík Láznička -
Pozvání na ochutnávku v Brně
10.2.2016Jste z Brna? Chcete ochutnat naše knedlíky?
Ve středu 10.2.2016 bude ve spolupráci s farmářským řeznictvím Mikrofarma probíhat ochutnávka jídel s našimi knedlíky.
Kde: farmářské řeznictví Mikrofarma, Moravské nám. 4, 602 00 Brno
Kdy: ve středu 10.února 2016 od 15:00 do 19:00 hodin
Co se bude ochutnávat:
1) Guláš z vyzrálého hovězího s houskovým knedlíkem Láznička
2) Bramborový knedlík Láznička s teplými škvarky a restovanou cibulkou